Следвайте Гласове в ТелеграмОбластният управител на област София Вяра Тодева възлага

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОбластният управител на област София Вяра Тодева възлага
Коментари Харесай

Областният управител на София поиска спешно план за безопасност за Паметника на Съветската армия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Областният шеф на област София Вяра Тодева разпорежда незабавно изработването на План за сигурност и здраве по отношение на Паметника на Съветската войска. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация.

Планът е във връзка със заповедта на основния проектант на Столичната община, както и с протокол за оглед, изпратен от кмета на регион „ Средец “ Трайчо Трайков, в който е установено предаварийно положение на детайли от обекта. Обществеността ще бъде осведомена навреме с направения проект и с неговото привеждане в деяние.

Вчера специалисти от регион „ Средец “ са изготвили констативен протокол за положението на Паметника на Съветската войска в София, разгласи по-рано денем във Facebook кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков. Изпратено е наставление за слагане на строителна ограда при паметника.

На 9 август от „ Левицата! “ направиха палатков лагер против премахването на Паметника на Съветската войска. На идващия ден към тях се причислиха и представители на „ Българска социалистическа партия за България “ и на „ Възраждане “.

С решение на Министерския съвет от 2 август бе изменен статутът на Мемориален комплекс „ Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност, съобщи Българска телеграфна агенция. Това значи, че парцелът е в ръководство на регионалния шеф Вяра Тодева.

Инфо: " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР